
Ontdek hoe sales automatisering jou als coach helpt sneller meer klanten te krijgen
Ontdek hoe sales automatisering jou als coach helpt sneller meer klanten te krijgen
Waarom elke coach een pipeline nodig heeft
Jouw gepersonaliseerde sales automation in 4 stappen
Stap 1: bouw je pipeline slim op
Stap 2: automatisering instellen
Stap 4: maak het nog slimmer met AI
Wat levert sales automatisering voor coaches op?
Christel Verbiesen - warme leads meteen benaderen
Simone Levie - systemen bouwen voor leadgeneratie en conversie
Deisy Amelsbeek - salesprocessen automatiseren voor passive income
Tibor Olgers - minimaal een crm-systeem zodat je kan meten
Hennie Tibben - geautomatiseerd maar wel persoonlijk
Mariella Serra - automation zorgt ervoor dat je authentiek kunt blijven
Marlou Volkerink - automatiseer met behulp van software
Veronique Prins - start met het handmatige verkoopproces
Michel Mousa - Linkedin als salesmachine
Wat zijn goede sales automation tools?
Wat kan Voluit Suite software betekenen voor jouw sales proces?
Sales automatisering voor coaches klinkt misschien spannend, maar het maakt ondernemen juist makkelijker. In deze blog leg ik je stap voor stap uit hoe je een sales pipeline voor je prospects (ander woord voor lead of potentiële klant) slim automatiseert. Zo kun jij meer tijd vrijmaken en meer verkopen.
Wat is sales automatisering?
Sales automatisering helpt je om zonder handmatig gedoe leads op te volgen, oftewel de automatisering van sales. Je zet processen 1 keer goed neer, vaak met behulp van sales tools. Daarna gaat alles in jouw sales vanzelf. Denk aan opvolgmails sturen, leads verplaatsen naar de juiste fase in je pipeline of automatisch taken aanmaken.
Waarom elke coach een pipeline nodig heeft
Een goede sales pipeline geeft overzicht. Je ziet precies in welke fase van het salesproces een lead zit. Dat voorkomt dat je warme leads laat afkoelen. Dankzij automatisering zorg je dat leads op het juiste moment de juiste actie krijgen, zoals een mail of een belafspraak. Op die manier mis je geen leads, heb jij minder tijdrovende taken rond het sluiten van deals en ben je meer bezig met je coach werk.
Jouw gepersonaliseerde sales automation in 4 stappen
Stap 1: bouw je pipeline slim op
Bepaal eerst welke fases je pipeline nodig heeft. Voor coaches met online cursussen werkt dit goed:
nieuwe lead
nurturing (mails of persoonlijke DM’s)
kwalificatie (is deze prospect serieus? en voor welk aanbod?)
aanbod of offerte (afhankelijk van je kwalificatie kun je naar een sales gesprek of een checkout voor een cursus sturen)
follow-up
klant geworden
Stap 2: automatisering instellen
Met sales automatisering kun je veel standaardtaken uit handen geven:
Automatische welkomstmail bij nieuwe lead
Leads automatisch taggen op basis van klikgedrag
Taken voor jezelf of je team inplannen zodra een lead warm is
Automatische opvolgmails, notificaties of herinneringen versturen
Voor online cursussen kun je ook de onboarding volledig automatiseren
Stap 3: werk met lead scoring
Niet alle leads zijn direct klaar om te kopen. Met lead scoring geef je punten aan leads die actie ondernemen, zoals het openen van een mail of klikken op een link. Zo zie je wie warm is en klaar voor een salesgesprek.
Stap 4: maak het nog slimmer met AI
Met Voluit Suite kun je zelfs een AI-robot inzetten die automatisch met warme leads afspraken maakt. Zo bespaar je nog meer tijd en kun jij focussen op de gesprekken.
Wat levert sales automatisering voor coaches op?
"71% van de leads krijgt nooit opvolging. Automatisering kan deze follow-up ratio drastisch verbeteren." (Bron: Harvard Business Review)
"Bedrijven die sales automation gebruiken rapporteren gemiddeld 14,5% meer productiviteit en 12% kostenbesparing." (Bron: Nucleus Research)
meer rust en overzicht, tijd en moeite besparen
minder gemiste kansen
snellere opvolging = meer conversies
tot 10 uur per week besparen
productiviteit verhogen binnen je team
de klantreis verbeteren voor al je leads
betere lead nurturing door slimme workflows
automatische opvolging zonder handmatig werk
meer inzicht in je sales funnel
Hoe doen andere coaches het?
Sales automatisering is een hot topic. Maar hoe zetten andere toonaangevende business coaches hun salesprocessen slim op? En wat kun jij daarvan leren?
Ik heb de strategieën van bekende coaches uit Nederland en Vlaanderen onder de loep genomen. Denk aan hoe zij omgaan met funnels, genereren van leads, leadopvolging en het automatiseren van hun verkoop. Waarom? Omdat het waardevol is om te zien dat er niet één juiste manier is om sales automatisering in te richten.
De ene coach kiest voor volledige automatisering met systemen die dag en nacht leads omzetten in klanten. De ander blijft vasthouden aan persoonlijke opvolging, ondersteund door slimme tools. Door deze inzichten te bundelen, krijg jij een kijkje in de keuken van de experts.
Of je nu net begint met automatiseren of je processen wilt aanscherpen, deze voorbeelden laten zien hoe je automatisering kunt laten werken op jouw manier – afgestemd op je doelgroep én jouw manier van ondernemen.
Scroll door de cases en ontdek welke aanpak bij jou past.
Christel Verbiesen - warme leads meteen benaderen
Automatische funnels voor klantenwerving: Christel benadrukt dat slimme inzet van funnels en nieuwsbrieven kan zorgen voor een gestage stroom van klanten “Krijg automatisch klanten door funnels en nieuwsbrieven die mensen openen, lezen en verleiden”. Ze raadt ondernemers (zoals ZZP’ers en coaches) aan om online funnels op te zetten die 24/7 leads kunnen aantrekken en opwarmen.
Leadopvolging en persoonlijk contact: Hoewel Christel automatisering inzet, hamert ze op persoonlijk en niet-pusherig opvolgen van leads. Haar aanpak wordt omschreven als “marketing op zijn best. Niet pusherig, maar menselijk”. Ze geeft in haar trainingen praktische templates en tips om warme leads meteen te benaderen. Dit leverde één deelnemer extra omzet op “van leads die er eigenlijk gewoon op zaten te wachten tot ik ze benaderde met een gesprek en een aanbod”. Het proactief opvolgen van warme contacten staat dus centraal.
Consistente verkoopacties: Christel ziet vaak dat marketing en sales als eerste sneuvelen bij drukte. Ze predikt juist dagelijkse korte verkoopacties (bijv. haar Sales Sprint programma) om de salespijplijn gevuld te houden. Zo leert ze ondernemers in kleine stapjes leads te vinden, bestaande klanten opnieuw te benaderen en via DM of mail te verkopen. Het idee is dat consistente, korte acties leiden tot meer omzet zonder overweldiging.
Tools en automatisering: Christel maakt gebruik van tools (o.a. Voluit Suite) om verkoop te automatiseren. Ze verkoopt online met geautomatiseerde betaalpagina’s en upsells.
Simone Levie - systemen bouwen voor leadgeneratie en conversie
Grootschalige online funnels: Simone is een pionier in online cursussen en lanceerstrategieën. Ze heeft met geautomatiseerde online verkoop een enorme schaal bereikt – zo haalde ze onlangs een award voor €10 miljoen omzet via haar online funnels.
. Dit illustreert haar geloof in schaalbare systemen: dankzij geoliede funnels en betaalpagina’s genereert haar business verkopen op de automatische piloot.Salesfunnels en launches: In plaats van handmatig klant-voor-klant te werven, zet Simone in op salesfunnels om kennisproducten (trainingen, memberships) te verkopen. Ze deelt vaak kennis over het opbouwen van e-maillijsten, lanceren van online programma’s en het automatiseren van klantreizen. Zo heeft ze zelf 10.000+ klanten geholpen via online marketing. Weinig is toeval: van e-book weggevers tot e-mailautomation en betaalpagina’s, alles wordt strategisch ingezet om leads naar klanten te converteren.
Geen “fluff”, wel actie: Volgens recensies is Simone direct en actiegericht. Ze richt zich niet op vage termen maar op concrete groei van omzet. Dat betekent dat ze haar volgers aanzet om daadwerkelijk werk te maken van funnels en online verkoop. Bijvoorbeeld: zichtbaar zijn op social media is niet genoeg – je moet een systeem bouwen (zoals een funnel) met behulp van software dat die zichtbaarheid omzet in sales. Ze leert ondernemers dus hoe ze hun volgers en leads door een geautomatiseerde pijplijn leiden richting aankoop.
Aanbevolen tools en aanpak: Simone gebruikt ook software om haar verkoopsysteem in te richten. Ze maakt gebruik van e-mailmarketing en membershipsoftware voor online leeromgevingen. Ze is voorstander van investeren in techniek die je werk uit handen neemt. In podcasts vertelt Simone hoe automatisering haar hielp van 0 naar 10 miljoen omzet te groeien, en hoe belangrijk het is om je verkoopproces schaalbaar in te richten – met de juiste software en een sterke boodschap.
Deisy Amelsbeek - salesprocessen automatiseren voor passive income
Passief inkomen en evergreen funnels: Deisy profileert zich nadrukkelijk als een voorstander van passief inkomen en automatisering. Ze gelooft in “work smarter, not harder” en helpt coaches hun bedrijf zo in te richten dat het voor hén werkt. “I’m a huge advocate for passive income and automation. Because, let’s be honest: who doesn’t want more time to focus on what really matters?” schrijft ze. Concreet betekent dit dat Deisy ondernemers leert om evergreen salesfunnels op te tuigen die continu verkopen genereren, zonder dat je er dagelijks bovenop hoeft te zitten.
Automated sales systems: In haar programma’s (zoals Passive Success Academy en Evergreen Empire) draait het om het bouwen van je “eigen geautomatiseerde verkoopsysteem”. Ze laat zien hoe je van je aanbod een “profit generating machine” maakt – oftewel een funnel die op de achtergrond leads omzet in klanten. Dit kan bijvoorbeeld via evergreen webinars, geautomatiseerde e-mailseries en online betaalpagina’s. Het resultaat is “consistente sales. No constant hustle required.” – een continue instroom van inkomen terwijl jij tijd vrijspeelt.
Concreet: van leads naar sales op de autopilot: Deisy leert haar klanten strategieën als het inzetten van (betaalde) webinars om leads binnen te halen en die daarna via mailfunnels te nurturen. In een podcast-interview vertelt ze waarom ze koos voor betaalde webinars en hoe die bijdragen aan kwalitatievere leads (mensen die al investeren in een sessie). Ook benadrukt ze het belang van een goede aanbodstrategie (offer suite) – voor elk product in je aanbod een eigen funnel zodat je maximale omzet per klant kunt behalen (bijv. low-ticket naar high-ticket traject).
Mindset en metrics: Hoewel techniek belangrijk is, hamert Deisy ook op mindset: durf los te laten en je systemen het werk te laten doen. Ze illustreert dit graag met klantcases (bijv. iemand die van €20K uitsluitend 1-op-1 omzet groeide naar €70K puur uit passieve producten). Haar visie is dat als je de juiste funnel bouwt én blijft optimaliseren, je bedrijf exponentieel kan schalen zonder dat je uren omhoog gaan – echte “freedom business” door automation.
Tibor Olgers - minimaal een crm-systeem zodat je kan meten
“Minimale funnel” als must-have: Tibor, bekend om zijn nuchtere aanpak, benadrukt dat elk bedrijf ten minste één simpele maar effectieve salesfunnel moet hebben. Hij introduceert het concept van de Minimale Funnel, bestaande uit 5 onderdelen: “1. Gratis verkeer (dagelijks posten op social media), 2. Betaald gericht verkeer (advertenties), 3. Een landingspagina met een cadeau voor contactgegevens, 4. Een reeks vooraf geschreven e-mails met call-to-action, 5. Je ‘product voor leads’ (instapaanbod)”. Met zo’n basisfunnel automatiseer je de instroom van leads en de opvolging ervan.
Meten is weten – bouw je salesmachine: Tibor ziet een funnel als een salesmachine die je moet finetunen op basis van cijfers. Hij raadt ondernemers aan om kritische metrics te berekenen: “Voor elke €100 aan ads, hoeveel e-mails krijg ik (leadkosten)? Hoeveel leads voor één sale (klantkosten)? En wat is de Customer Lifetime Value?”. Als de customer lifetime value hoger is dan de kosten per klant, dan is het tijd om gas te geven: “je hebt een salesmachine gebouwd”. In dat geval adviseert hij om budget op te schalen en de funnel maximaal te laten draaien. Is dat punt nog niet bereikt, dan begint het spel van testen en bijsturen – teksten verbeteren, e-mails aanscherpen, en leads vragen waarom ze (nog) niet kochten. Tibor’s boodschap: blijf sleutelen tot je funnel voorspelbaar nieuwe klanten oplevert, want “je laat bakken omzet liggen als je dit niet doet”.
E-mail en opvolging: Een belangrijk onderdeel in Tibor’s aanpak is e-mailmarketing. Hij noemt e-mail “de manier om (bestaande) klanten opnieuw klant te maken”. Door regelmatig waardevolle mails te sturen (minstens eens per week of maand) blijf je top-of-mind en vergroot je de klantwaarde. Daarnaast raadt hij aan een instapproduct (“product voor leads”) te hebben – een laagdrempelig aanbod in je funnel – om van geïnteresseerden betalende klanten te maken en ze daarna verder op te voeren in waarde.
Andere strategieën: Voor B2B ondernemers met maar een paar grote klanten per jaar adviseert Tibor een persoonlijkere aanpak (“de sluipschutter-methode” oftewel de 5 wetten van sales). Maar ook daar zal hij automation niet schuwen: bijvoorbeeld een CRM gebruiken om contactmomenten bij te houden en herinneringen te automatiseren. Over het algemeen is Tibor’s visie duidelijk: structuur en systeem in je acquisitie zorgen voor rust en groei. Automatiseer wat kan, maar hou het meetbaar en menselijk.
Hennie Tibben - geautomatiseerd maar wel persoonlijk
Strategisch marketingperspectief: Hennie Tibben is een business coach met een brede achtergrond in communicatie en marketing. Ze staat bekend als “een betrokken en gepassioneerde coach” en heeft jarenlange ervaring in bedrijfscommunicatie, marketingstrategie en beleidsontwikkeling. In de context van sales automation betekent dit dat Hennie waarschijnlijk eerst kijkt naar het totaalplaatje: past een funnel of CRM in de overkoepelende strategie van het bedrijf?
Salesfunnels in de praktijk: Waar veel coaches focussen op online hype, brengt Hennie een nuchtere, corporate invalshoek. Ze zal benadrukken dat tools zoals e-mailfunnels, CRM-systemen of leadgeneratiecampagnes middelen zijn en geen doelen op zich. Het gaat erom dat automatisering bijdraagt aan vooruitgang en meetbare resultaten. Bijvoorbeeld: een geautomatiseerde funnel moet goed aansluiten op de klantreis en de communicatiestijl van het bedrijf – anders wordt het al snel losse technologie zonder effect.
Team- en projectmatige aanpak: Hennie wordt ook wel “de beste op projectbasis inzetbare marketeer” genoemd. Dit suggereert dat ze bedrijven helpt om in projecten hun sales en marketingprocessen te verbeteren. Denk aan het implementeren van een CRM voor een salesafdeling, of het opzetten van een geautomatiseerde e-mailcampagne in een organisatie. Ze zal daarbij zorgen dat het team mee kan (change management) en dat de content in die automatisering klopt qua tone-of-voice.
Visie: Hennie Tibben pleit voor ondernemen met de menselijke maat: automatisering is een hulpmiddel om efficiënter persoonlijk contact te kunnen maken. Haar credo is dat goede marketingcommunicatie de basis vormt – de techniek volgt daarna.
Mariella Serra - automation zorgt ervoor dat je authentiek kunt blijven
Authentieke sales met talent als basis: Mariella focust als coach op ondernemen vanuit je talent. Ze leert vrouwen hun talenten te ontdekken én te gelde te maken. Daarbij hoort een manier van verkopen die bij je past. Ze spreekt over “sales magie” wanneer je authentiek verkoopt (bijvoorbeeld via storytelling op social media). In plaats van keiharde verkooptactieken promoot Mariella een meer persoonlijke funnel: bouwen aan vertrouwen met de klant zodat de verkoop bijna vanzelf volgt.
Funnels en e-mailnieuwsbrieven: Ondanks haar holistische insteek maakt Mariella zeker gebruik van online funnels. Zo biedt ze op haar website gratis weggevers (een e-book, webinars) in ruil voor e-mails. Geïnteresseerden komen op haar e-maillijst en “ontvangen wekelijks een talent shot” – een inspiratiemail om top-of-mind te blijven. Dit is een klassiek voorbeeld van e-mailautomation: een wekelijkse nieuwsbrief die geautomatiseerd verstuurd wordt naar alle leads. Hiermee onderhoudt ze de relatie totdat die lead mogelijk klant wordt.
Tijdwinst door automatisering: Mariella richt zich op drukbezette vrouwelijke ondernemers en belooft “krachtige tijdbesparende technieken” in haar trainingen. Ze zal dus automatiseringstools aanraden die routinewerk uit handen nemen. Denk aan planningssoftware voor social media posts, agenda-tools voor het plannen van (gratis) sessies, en wellicht eenvoudige CRM-tools om klantcontacten bij te houden. Automatisering ziet ze als middel om meer tijd te creëren voor hetgeen echt belangrijk is (zoals coachen of strategisch denken).
Focus op verbinding én schaal: In haar “Secrets to Scalable Success” training leert Mariella hoe je kunt schalen zonder je persoonlijke touch te verliezen. Ze bespreekt bijvoorbeeld hoe je dienstverlening kunt automatiseren (zoals online programma’s of groepscalls in plaats van alleen 1-op-1) en tegelijk een salespijplijn opzet die nieuwe klanten blijft aantrekken. Belangrijk daarbij is volgens haar dat elke geautomatiseerde stap – van een advertentie tot een opvolgmail – authentiek en in jouw stem blijft. Zo blijft de connectie met de klant ook in een geautomatiseerd traject sterk.
Marlou Volkerink - automatiseer met behulp van software
“Bedrijf laten werken voor jou”: Marlou’s motto is “online succesvol, offline genieten”. Ze coacht ondernemers om een business op te bouwen die voor hén werkt, in plaats van andersom. Praktisch betekent dit dat ze processen automatiseert en slim inricht, zodat je niet 24/7 hoeft te zwoegen. Ze helpt bij opschalen – bijvoorbeeld door online programma’s te lanceren en funnels in te zetten – zodat omzet groeit zonder lineair meer uren te draaien.
Constante leadgeneratie: Marlou richt zich veel op Instagram als leadmachine (ze geeft cursussen als Instabranding, Insta Reels). Ze leert haar klanten om via content marketing een voortdurende instroom van volgers en leads te creëren. Die vangt ze vervolgens op met gratis e-books en webinars (haar site biedt o.a. het “Start Playing Big”-ebook en masterclasses) om e-mailadressen te verzamelen. Deze leads komen in haar funnel terecht, waar nurture-mails en aanbodmails geautomatiseerd klaarstaan. Zo bouwt ze aan een “constante groei” van het bedrijf.
E-mailmarketing en lanceringen: Marlou gelooft sterk in de kracht van communities en e-maillijsten. Ze houdt haar audience warm met inspirerende podcasts en nieuwsbrieven (zie haar blog en FLOW-podcast). Periodiek doet ze gelanceerde verkopen van haar coachingprogramma’s, vaak voorafgegaan door een geautomatiseerde mailserie of challenge om potentiële klanten te enthousiasmeren. Ze heeft ook een “Holy Hooks” e-book, wat suggereert dat ze leert hoe je met aansprekende content (hooks) mensen je funnel in trekt en omzet genereert.
Tools en structuren: Hoewel Marlou veel spreekt over mindset en balans, zet ze zeker technische hulpmiddelen in. E-mailautomation software voor haar nieuwsbrieven, webinar-software voor online trainingen, geautomatiseerde betaling van haar online producten, en plan-tools voor social media horen bij haar arsenaal. Bovendien coacht ze in haar Mastermind-trajecten ook over het creëren van een personal brand én de daarbij horende funnel: van eerste kennismaking tot verkoopgesprek, alles in een vloeiende georchestreerde lijn.
Veronique Prins - start met het handmatige verkoopproces
Waarschuwing tegen “funnel fetisj” bij starters: Veronique (bekend als de Kick-Ass Business Coach) is kritisch op coaches die te vroeg teveel willen automatiseren. Ze vertelde eens over een klant die vroeg om hulp bij online funnels, terwijl die nog nauwelijks klanten had. Veronique’s reactie: een funnel is nutteloos zonder instroom. “Ik heb haar de vraag gesteld: als die funnels nou helemaal glimmend zijn ingericht, hoe gaan we dan leads genereren om door die mooie funnel te laten gaan?”. Haar advies was om éérst de basis op orde te hebben – zorg dat je op simpelere manieren voldoende leads en klanten krijgt – voordat je energie steekt in fancy funnels.
Eerst eenvoudig, dan automatiseren: Volgens Veronique zijn er “ongelooflijk veel eenvoudigere en zeer effectieve manieren om aan klanten te komen” dan meteen een hele mailfunnel optuigen. Denk aan direct mensen benaderen, netwerk inschakelen, offertes nabellen, zichtbaar zijn op socials – kortom handmatige acquisitie. Automatisering moet je huidige succesvolle aanpak aanvullen, niet vervangen. Pas als je merkt dat je zonder automatisering capaciteitsproblemen krijgt of kansen laat liggen, is het tijd voor de “next step” (bijv. een funnel bouwen of ads inzetten).
Kwaliteit van funnels: Veronique gelooft wel degelijk in funnels, maar dan moet het goed gebeuren. “Een écht goede funnel is meer dan alleen een serie mailtjes. Daar komt techniek én de psychologie van besluitvorming bij kijken.”. Ze waarschuwt dat veel funnels niet werken door gebrek aan kennis: verkeerde messaging, te weinig traffic, of technische missers. Als je besluit te automatiseren, investeer dan in iemand die het goed inricht, zegt ze, anders heb je “een glimmende, niet-werkende funnel”. Beter een doordachte kleine funnel dan een grote tunnel zonder verkeer.
Praktische opvolging: In Veronique’s eigen bedrijf draait het om liefdevolle directheid – gesprekken voeren met prospects doet ze gewoon zelf via de telefoon en ze spreekt potentiële klanten persoonlijk aan. Ze zal haar volgers aansporen hetzelfde te doen: gebruik CRM-software of lijsten om bij te houden wie je moet opvolgen, en zet eventueel herinneringen of automatische follow-up mails in. Maar verlies het persoonlijke contact niet uit het oog. Haar mantra: eerst klanten, dan automatiseren. Technologie is top, maar alleen als er al een bewezen behoefte en bereik is.
Michel Mousa - Linkedin als salesmachine
LinkedIn als salesmachine: Michel is gespecialiseerd in B2B leadgeneratie via LinkedIn. Hij helpt coaches en consultants aan een “consistente stroom van aanvragen en klanten via organische marketing op LinkedIn”. In plaats van traditionele funnels met ads en landingpages, creëert Michel een organische funnel: waardevolle content op LinkedIn, strategisch netwerk uitbreiden, en geautomatiseerde opvolging van reacties/berichten. Zo bouwt hij voor klanten een pipeline van warme LinkedIn-leads die bijvoorbeeld direct een call met hen inplannen.
Gebruik van CRM en processen: Om die instroom te managen, zet Michel slimme tools in. Hierin zitten ongetwijfeld een CRM-dashboard en automatiseringssoftware. Zijn bedrijf levert een CRM-dashboard met inzicht in de salespipeline, zodat je real-time kunt zien welke leads in welke fase zitten. Alles draait om overzicht en snelle opvolging.
Automatische koppelingen: Michel is fan van integraties tussen tools. “Zo zien wij direct wanneer er een klant betaald heeft, een nieuwe sales call geboekt én een sales call gecanceld is.” Dit doet hij o.a. door Zapier te gebruiken, dat al zijn systemen laat praten. Bijv: Agenda software (voor afspraken) gekoppeld aan Slack – bij elke boeking of annulering krijgt het team meteen een melding. Ook betalingen (bv. via een betaallink of factuursysteem) worden gelinkt, zodat iedereen direct op de hoogte is. Dit soort automatisering zorgt dat niets tussen wal en schip valt in het verkoopproces.
Teamcommunicatie en opvolging: In Michel’s bedrijf is Slack belangrijk voor teamcommunicatie. Hij noemt Slack als tool om interne communicatie en automatiseringsmeldingen te combineren. Hierdoor is zijn team altijd aligned over de status van leads: wie heeft er een call staan, wie heeft net gekocht, wie moet opgevolgd worden. Dit verkort de reactietijd enorm. Verder hanteert Michel scripts en templates (bijvoorbeeld voor LinkedIn DM’s of e-mails) die geautomatiseerd kunnen worden verstuurd of makkelijk gekopieerd, zodat elk leadcontactmoment efficiënt maar toch persoonlijk is.
All-in-one aanpak: Michel biedt een totaalpakket van copywriting tot sales en teammanagement. Zijn visie op sales automation is dat elk onderdeel naadloos moet samenwerken: van een goed geschreven bericht (copy) dat een lead triggert, via een geautomatiseerde kalenderlink, tot aan een verkoopgesprek en opvolgmail. Alles ondersteund door tools, maar met menselijke touch. Zo ontstaat een deels geautomatiseerde, deels persoonlijke verkoopcyclus die schaalbaar is. Zijn eigen succes (bijvoorbeeld €200K omzet in een maand via LinkedIn) laat zien dat zo’n hybride aanpak zeer effectief kan zijn – mits je de juiste tools inzet en geen tijd verliest aan rompslomp die software voor je kan doen.
Wat neem jij mee?
Zoals je ziet, gebruiken deze coaches sales- en marketing automation elk op hun eigen manier. Sommigen bouwen volledige systemen die 24/7 voor hen verkopen, anderen kiezen bewust voor een combinatie van techniek en persoonlijk contact.
Wat belangrijk is: kies wat bij jou past. Automation is geen doel op zich, maar een manier om slimmer te werken, meer overzicht te krijgen en je tijd effectiever te besteden.
Hopelijk heb je hier inspiratie uit gehaald om zelf stappen te zetten of je huidige systemen te optimaliseren. Want uiteindelijk gaat het erom dat jij meer vrijheid en rust creëert, terwijl je bedrijf blijft groeien.
Wat zijn goede sales automation tools?
Bekende grote partijen zijn Hubspot en Salesforce. Voor veel online ondernemers zoals cursusmakers, coaches en experts zijn er echter tegenwoordig betere opties op de markt zoals Voluit Suite. Ja niet raar als je dat op de blog van Voluit Suite leest haha. Maar ik (Esther) ben er van overtuigd dat het handig is dat:
al je tools en klantgegevens (prospects én klanten) in één pakket zitten. Bij Salesforce en Hubspot moet je je klantgegevens middels zapier weer naar andere software (bijvoorbeeld je membership/cursus software) doorsturen.
het prijskaartje ook nog een beetje schappelijk is en over een paar jaar nog steeds hetzelfde onafhankelijk van de groei van jouw organisatie of welke Voluit Suite functies je gebruikt. Bij Salesforce en Hubspot begin je vaak bij een paar honderd euro per maand en komt er met iedere nieuwe functionaliteit die je afneemt weer wat wij.
Wat kan Voluit Suite software betekenen voor jouw sales proces?
Voluit Suite kan jouw sales taken automatiseren, schaalbaar maken of simpelweg ondersteunen:
verkoop pijplijn (zowel handmatig te gebruiken als te automatiseren)
contactbeheer middels uitgebreid crm-systeem
inzicht in warme leads door leadscoring
uniforme inbox over meerdere kanalen zodat jij gepersonaliseerde communicatie makkelijk en snel kunt doen en ook mbv templates kunt versnellen
funnels & websites (ook online shop)
cursussen & communities (met app)
formulieren & enquetes
nieuwsbrieven (email marketing)
afspraken boeking tool
je salesteam kan aan de slag middels eigen afspraken, toegewezen contacten via round robin systeem, etc.
social media planner tool
checkouts
automatiseringen in Voluit Suite knopen alle functionaliteiten aan elkaar (if this then that)
en nog veel meer - boek een vrijblijvende afspraak
Veelgestelde vragen over sales automatisering voor coaches
Wat is het verschil tussen een sales pipeline en een sales funnel? Een pipeline richt zich op de stappen die jij zet om van een lead een klant te maken. Een funnel gaat over de klantreis zelf of duid op de website of email funnel waar een klant doorheen beweegt.
Is sales automatisering alleen voor grote teams? Nee, ook solo-ondernemers of kleine teams profiteren van een geautomatiseerde sales pipeline.
Kan ik nog steeds persoonlijk contact houden als ik automatiseer? Ja! Automatisering regelt de taken op de achtergrond. Jij houdt de controle over persoonlijk contactmomenten.
Wat is lead scoring precies? Lead scoring is punten toekennen aan leads die actief zijn, zoals klikken of reageren. Zo zie je wie klaar is voor een gesprek.
Wat als ik technisch niet handig ben? Voluit Suite is gebruiksvriendelijk en biedt Nederlandse support en onboarding.
Klaar om slimmer te werken?
Wil jij zien hoe jij dit binnen jouw bedrijf kunt toepassen? Boek dan een vrijblijvende demo via deze link: Klik hier om jouw demo in te plannen.
Je zult zien: volledige sales automatisering is makkelijker dan je denkt!
Mail
Facebook
LinkedIn
X
Pinterest
Snapchat